• Søren Kirk

Sorg er uden fast formel... 

Både den måde sorgen opleves på af det enkelte menneske og måden, den bearbejdes på, er meget individuel og bestemt ikke noget, der kan sættes hverken tid eller formel på. Når jeg nogle gange hører. At en person har fået at vide, at ”nu skal du også til at komme videre” eller ”er det ikke ved at være tid til at du kommer mere ud og ser andre mennesker”, så er det heldigvis oftest sagt i den bedste mening og med omsorg for det menneske, der oplever en sorg og et tab. Men det giver bare ikke så meget mening.


Nogle bliver overraskede over, at de ikke umiddelbart oplever en stor sorg, hvis de føler, at de burde, men den kan komme tre måneder efterfølgende et dødsfald. Og nogle gange føles det mere som et tab end en sorg. Især, hvis det er ovenpå lang tids sygdom og smerte for alle involverede.


Men det er altid personligt og man kan ikke gradbøje, hvad sorg er. Hvornår det rammer og hvor lang tid, der går, før man åbner op for verden igen.


Jeg har oplevet, at mennesker kan føle sig svage, at det er et svaghedstegn, hvis sorgen er for dyb eller for langvarig eller når den nogle gange overgår til at være en depression af større eller mindre grad. Men det er jo aldrig et svaghedstegn, at man er menneske og at man har følelser. Det er en styrke at kunne og turde vise det og tale om det og forholde sig til det.


Sorg er en naturlig del af det at være menneske.


 

Søren Kirk | Bedemand

Din Lokale Bedemand

bedemandstruer@gmail.com

51 views0 comments

Recent Posts

See All